Heeft u, heb je, (vermoedelijk) het coronavirus (COVID-19) gehad en knapt u niet goed op?   Graag helpen wij  bij de revalidatie.

De nasleep van Corona is voor veel mensen herkenbaar.  Het herstel gaat vaak langzaam, kan met terugvallen gepaard gaan en zorgen voor beperkingen in het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten. De klachten zijn zeer uiteenlopend.  Zo ervaren mensen vaak

  1. Vermoeidheid
  2. Hoofdpijn
  3. Kortademigheid
  4. Overmatig zweten
  5. Concentratieverlies
  6. Zwakte van spieren
  7. Druk op de borst

De revalidatie

Wat kun je zelf doen?

Het kost tijd om te herstellen van COVID-19. Als het beter gaat, is het belangrijk om dagelijkse activiteiten rustig op te bouwen. Probeer je activiteiten weer op te pakken, maar verdeel ze over de dag en neem pauzes, zodat je voldoende energie overhoudt. Als je klachten niet minder worden of wanneer je hulp en advies nodig hebt, kun je contact opnemen met je huisarts of fysiotherapeut.

Wat kan de fysiotherapeut voor je betekenen ?

Als je na een COVID-19 infectie klachten houdt bij het bewegen en het uitvoeren van activiteiten kun je bij de fysiotherapeut terecht voor hulp, advies en begeleiding. Heb je in het ziekenhuis gelegen? Dan neemt de fysiotherapeut in de weken na ontslag uit het ziekenhuis contact met je op om te bespreken hoe het met je gaat en of je last hebt van restklachten. Als je thuis hersteld bent van COVID-19 neem je, indien nodig, zelf contact op met je fysiotherapeut. Bijvoorbeeld als je klachten hebt op het gebied van vermoeidheid, benauwdheid, energie, kracht of uithoudingsvermogen.

De fysiotherapeut zal de behandeling met specifieke oefeningen richten op verbetering van de ademhaling en vermindering van de kortademigheid.  Verder zal een oefenprogramma zorgvuldig worden opgebouwd zodat de spierkracht zich evenwichtig zal kunnen herstellen. 

Met die herstelde spierkracht zal de conditie/ het uithoudingsvermogen verder worden opgebouwd. Het is daarbij belangrijk dat in de opbouw een goede balans wordt gevonden tussen oefenen en herstellen.  Dit hersteltraject heeft tijd nodig en mag niet geforceerd worden.  

Samen met u bekijkt de fysiotherapeut of er aanvullende hulp nodig is van een ergotherapeut,  een diëtist en/of psycholoog.

Maak een afspraak door te bellen met 0252421147 of stuur een mail naar info@bootenbroersen.com