Lodaer Img

Claudicatio intermittens

Claudicatio intermittens betekent letterlijk: hinken met tussenpozen. In Nederland bestaat een veelgebruikte term voor deze aandoening: etalagebenen. De reden dat deze aandoening deze naam draagt is dat mensen tijdens het lopen pijn krijgen en hierdoor even rust moeten nemen; zij doen net alsof zij naar een etalage kijken.

Uit vele onderzoeken is aangetoond dat looptherapie in de meeste gevallen leidt tot verlenging van de loopafstand bij patiënten met Claudicatio Intermittens. De loopafstand kan vermeerderen tot 210 %. Over de precieze mechanismen die verantwoordelijk zijn voor de verbetering van de loopafstand is nog weinig bekend.

Gebleken is dat een loopprogramma, waarbij drie keer per week tegen de maximale pijngrens aan wordt gelopen, het beste resultaat geeft. Hierbij is de begeleiding van de fysiotherapeut een belangrijk onderdeel. De fysiotherapeut zal niet alleen het loopprogramma begeleiden, maar er wordt ook aandacht besteed aan de leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen. U kunt hierbij denken aan stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve levensstijl.

Fysiotherapiepraktijk Boot en Broersen biedt aan patiënten met Claudicatio Intermittens deze vorm van revalidatie aan en is aangesloten bij Claudicationet.

Voor meer informatie: http://www.claudicationet.nl/

 

Wilt u een afspraak maken voor revalidatie bij claudicatio?

Bel naar 0252-421147 of stuur een mail naar info@bootenbroersen.com