Lodaer Img

Beweegprogramma

Looptherapie bij Claudicatio

Claudicatio intermittens betekent letterlijk hinken met tussenpozen. In Nederland is een veelgebruikte term voor deze aandoening: etalagebenen. Als mensen pijn krijgen tijdens het lopen, en daardoor tijdens het lopen even rust moeten nemen, doen zij net alsof zij naar etalages kijken. Hier komt de naam etalageziekte vandaan. Lees verder


Parkinson | Parkinsonismen

Bij de Ziekte van Parkinson/parkinsonismen ontstaat er een tekort aan dopamine in de hersenen, waardoor mensen last krijgen van:

  • bradykinesie (bewegingstraagheid)
  • rigiditeit (spierstijfheid)
  • mogelijk ook van tremoren (trillingen).

Lees verder


Personal training

Haal het maximale uit jezelf en bereik jouw persoonlijke fitnessdoelen met onze op maat gemaakte personal trainingssessies! Bij Boot en Broersen begrijpen we dat elke persoon uniek is, met verschillende behoeften en fysieke capaciteiten.

Lees verder


Beweegprogramma voor mensen met luchtwegproblemen (COPD)

Voelt u zich benauwd wanneer u zich inspant? Heeft u ook last van hoestbuien? U zult denken dat het beter is om iedere lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee uw benauwdheid te verminderen.

Lees verder


CVA | Neuroconditiegroep

Medio 2009 is de praktijk gestart met groepstrainingen voor CVA-patiënten. Deze trainingen zijn in klein groepsverband: 3-5 personen, en duren een uur. Niet voor iedere CVA-patiënt is het geschikt, er is een zekere zelfredzaamheid noodzakelijk.

Lees verder


Senior Fit | MBVO

Diabetes

Diabetes mellitus, in de volksmond ook wel suikerziekte genoemd, bestaat uit twee vormen:

  • Diabetes type 1
  • Diabetes type 2

Er is veel geschreven over deze twee vormen van diabetes.

Lees verder


Sportabonnementen

Fitnessabonnement

Ontvang deskundige begeleiding en train jouw lichaam met onze fitness diensten bij Boot & Broersen fysiotherapie.

Wil jij werken aan jouw fitnessdoelen in een professionele en ondersteunende omgeving? Wij bieden speciale fitnessprogramma’s aan om jouw lichaam te versterken en te herstellen.
Lees verder


Nafit+

Ben je recentelijk bevallen en op zoek naar ‘het weer fit worden’-gevoel?

In Lisse, de Duin en Bollenstreek gaan we in navolging van de cursussen ZwangerFit starten met NaFit +.

Bedoeld voor de postnatale vrouw die graag een kortere of langere periode onder deskundige begeleiding wil sporten. Dit gebeurt in een klein groepje waardoor er persoonlijke aandacht voor je is.

Lees verder


Fitness Fundament

Fitness Fundamenten

Wil je graag starten met fitness, maar weet je niet waar je moet beginnen? Meld je dan nu aan!

Onder begeleiding van een beweegagoog ga je aan de slag. Leer om op de juiste manier een oefening uit te voeren. Hierbij gaan wij natuurlijk aan de slag met de juiste houding/techniek, ademhaling en 100% effort. Maar ook progressieve overload, supercompensatie, reversibiliteit, specificiteit en afnemende meeropbrengst. Lees verder.


Lekker in je Lijf

Dit is het beweegprogramma voor mensen die vallen onder het minimabeleid. Het programma is speciaal ontwikkeld voor mensen die een BMI van 25 of hoger hebben en die een collectieve zorgverzekering voor minima (AV Gemeente-Standaard of AV Gemeente-Top) hebben bij Zorg en Zekerheid. Het programma wordt volledig vergoed. Dus er zijn géén extra kosten.  Lees verder


Hartrevalidatie

Bewegen is een must voor je hart en vaten. Voor mensen die een probleem met hun hart hebben of hebben gehad is bewegen tijdens en na de revalidatieperiode heel belangrijk. Bouw met de juiste begeleiding je conditie bij ons weer op!

Lees verder


Senior Fit

Senior Fit | Meer Bewegen Voor Ouderen is een beweegprogramma van verschillende lessen voor gepensioneerde ouderen.

De activiteiten proberen we zo veel mogelijk af te stemmen op de mogelijkheden en de wensen van de deelnemers.

Lees verder


Zwangerfit

Zwanger? En op zoek naar een zwangerschapscursus, zwangerschapsgym of ZwangerFit® in de Bollenstreek?

Fysiotherapiepraktijk Boot en Broersen in Lisse geeft zwangerschapscursussen.
Deze cursussen staan onder leiding van Ingrid Remijn en Denise Verbaas, zij zijn afgestudeerd fysiotherapeut/ bekkentherapeut en beweegagoog.

Lees verder


Verstandelijke beperking

Doel van dit project is om mensen met een verstandelijke beperking de kans te geven te sporten bij een reguliere sportvereniging/- organisatie in Lisse.

Na een jaar trainen onder begeleiding zal de mogelijkheid ontstaan om te kiezen voor een reguliere sport naar keuze. Hierin worden de deelnemers ook begeleidt. 

Lees verder


Massages

Bij fysiotherapiepraktijk Boot en Broersen begrijpen we dat een bepaalde levensstijl soms kan leiden tot spierpijn, stijfheid en blessures. Wij bieden daarom verschillende soorten massages aan. Onder andere sportmassage en ontspanningsmassage.

Lees verder