Lodaer Img

Orthomoleculaire Therapie

In de Westerse maatschappij is men geneigd de symptomen van een klacht te behandelen.  Heb je last van maagzuur? Dan krijg je maagzuurremmers. Heb je last van ontstekingen? Dan krijg je ontstekingsremmers. Kan je moeilijk naar het toilet of heb je darmklachten? Dan krijg je vezelzakjes. Echter blijven de volgende vragen onbeantwoord: Waarom heb ik problemen met maagzuur? Waarom heb ik zo vaak last van ontstekingen in mijn lijf? Waarom heb ik problemen met mijn darmen?

Binnen orthomoleculaire therapie streeft men ernaar dat de juiste voedingsstoffen aanwezig zijn in ons lichaam, zodat het optimaal kan functioneren. Hierbij is het van belang te weten welke voedingsstoffen precies nodig zijn en waar we voedingsstoffen kunnen ‘lekken’. Oorzaken waardoor men voedingsstoffen kan lekken zijn: mentale stress, fysieke stress (zoals zeer zwaar werk/sport), slecht slapen, ongezonde voeding, te weinig bewegen, etc. 

Begrijpen welke voedingsstoffen je nodig hebt, begrijpen waar jouw lek zit en vervolgens begrijpen waarom je klachten hebt; dat is de zoektocht die je aangaat binnen een orthomoleculair consult. Op basis daarvan zullen er adviezen en behandeltechnieken ingezet worden, onder andere op het gebied van voeding, beweging, suppletie, slaap, omgaan met stress, bioritme, rook- en drinkgedrag en motivatie. 

Voor wie?

Een belangrijke voorwaarde als iemand wil starten met orthomoleculaire therapie, is dat iemand gemotiveerd is om iets te veranderen in zijn of haar voeding en leefstijl. Dit betekent niet dat iemand perfectie hoeft na te streven en meteen alles goed moet doen. Maar dat je open staat voor nieuwe informatie, nieuwe inzichten en een nieuwe manier van werken aan de klachten. Jij bent namelijk degene die het nieuwe pad mag gaan bewandelen, wij als therapeut geven alleen de handvatten.

Ben je geïnteresseerd in orthomoleculaire therapie? Maak gerust een afspraak bij Boot en Broersen voor een orthomoleculair consult.