Pluspraktijk | Topzorgpraktijk | *** 3 sterren Praktijk

Sportfysiotherapie

U heeft een blessure of u raakt overtraind. Dan wil u zo snel mogelijk weer op de been. Met een alternatief trainingsschema desnoods, maar u wilt blijven sporten en uw conditie bijhouden. Vraag dan u huisarts of specialist om een verwijzing naar een sportfysiotherapeut of kom direct zelf langs. Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij met u maakt.

Sportfysiotherapie Boot en Broersen

Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Hij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling opgenomen. Na de intake en het onderzoek kan worden besloten om aanvullende diagnostiek te doen. Wij hebben binnen onze praktijk de mogelijk om diverse gespecialiseerde fysiotherapeuten in te schakelen die allen op master niveau geschoold zijn in een bepaald vakgebied, te weten:

Sportmedisch netwerk

Het kan voorkomen dat de sportfysiotherapeut het nodig acht om de sportarts of bijvoorbeeld de orthopeed in te schakelen. Onze praktijk werkt nauw samen met de sportpoli van het Spaarne Gasthuis en het Alrijne Ziekenhuis en kan er met uw goedkeuring afgestemd worden over de beste behandeling.

Uw sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden, zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. En braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur. Hij traint u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot uw oorspronkelijke sportniveau. Hij overlegt zo nodig met uw trainer over een aangepast trainingsschema. U merkt dat u een stuk makkelijker praat met een specialist die u als sporter benadert.

Preventie in de sport

Dan merkt u ook dat de sportfysiotherapeut automatisch uw sportschoenen onder de loep zal nemen. Hij zal u vragen naar de ondergrond waarop u traint, de materialen die u gebruikt en de opbouw van de training. Hij zal u zeker wijzen op het belang van een goede warming-up en cooling-down. Zorg dat u kunt blijven sporten en voorkom herhaling van dezelfde blessure. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is preventie voor de sportfysiotherapeut nummer één. En voor u natuurlijk ook, want sport is hét middel om gezondheid te bevorderen en andere ziekten als gevolg van inactiviteit te voorkomen. Ook als u een chronische ziekte of handicap heet. Rust roest. Dus blijf verantwoord in beweging.

Sportfysiotherapeutisch advies

De sportfysiotherapeut behandelt, voorkomt en adviseert. Hij is echt een breed geschoolde allrounder en advisering is een belangrijke taak binnen zijn dagelijks werk. Hij geeft u handvatten om zelf iets te doen als u last krijgt van acute of sluimerende blessures krijgt. Hij leert u tapen en bandageren en adviseert uw trainer om hoe u om moet gaan met uw blessure binnen uw sport. Een sportfysiotherapeut kijkt naar wat u nog wel kunt in plaats van naar uw beperkingen. Reken maar dat een advies van de sportfysiotherapeut uw plezier en resultaten in de sport ten goede komt.

Wilt u een afspraak maken met de Sportfysiotherapeut?

Bel naar 0252-421147 of stuur een mail naar info@bootenbroersen.com

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Openingstijden

maandag 07:45 - 21:00
dinsdag 07:45 - 18:00
woensdag 07:45 - 18:00
donderdag 07:45 - 20:30
vrijdag 07:45 - 18:00
zaterdag 08:00 - 12:00
zondag Gesloten

Algemene beoordeling = 9,0

praktijk boot en broersen qualiview 2017

2017 | 599 beoordelingen | Qualiview