Lodaer Img

AVG

Op 25 mei 2018 gaat de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht. Het betreft de nieuwe Europese wetgeving rondom data en privacy. Onze praktijk heeft zich hier goed op voorbereid. Graag lichten we dit kort aan u toe.

De AVG en onze praktijk

Onze praktijk werkt conform de nieuwe AVG en de bijbehorende veiligheidsstandaarden. Dat betekent dat wij onze procedures rondom informatiebeveiliging nog verder aangescherpt hebben. Als patiënt zult u hier weinig van merken, omdat wij deze aanpassingen vooral op praktijkniveau doorvoeren. Toch vermelden we dit graag, zodat u weet dat uw privacy bij ons hoog in het vaandel staat. Ook het elektronisch patiëntendossier (EPD) van SpotOnMedics (https;//spotonmedics.nl) waar wij in werken voldoet aan alle richtlijnen en veiligheidseisen.

 

De AVG en onze patiënten

Met de komst van de AVG veranderen uw privacyrechten. U heeft per 25 mei 2018 recht op inzage, mutatie en vergetelheid. Hierover kunt u meer lezen op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens en in ons privacyreglement. Wilt u aanspraak maken op uw rechten, of heeft u hier vragen over? Dan kunt u zich melden bij onze Functionaris voor Gegevensbescherming voor meer informatie.

Verder zult u de komende periode merken dat ons digitale patiëntenportaal steeds belangrijker wordt. Dat is de online omgeving waar u bijvoorbeeld nu al de intakevragenlijst kunt invullen, voorafgaand aan uw eerste afspraak. We zullen steeds vaker via dit patiëntenportaal met u gaan communiceren. Het is een beveiligde omgeving, waarop u inlogt met uw unieke gebruikersnaam plus wachtwoord.

Functionaris voor Gegevensbescherming (FG)

Functionaris voor Gegevensbescherming

Marijke van der Klauw is onze Functionaris voor Gegevensbescherming. Heeft u vragen over dit onderwerp of u wilt een melding doen dan kunt u haar telefonisch bereiken door te bellen met 0252-421147  of stuur een email naar  marijke@bootenbroersen.com

 

 

Als laatste willen we u melden dat er verder niets verandert aan de zorg die wij verlenen. U staat als patiënt nog steeds centraal in onze praktijk.