Lodaer Img

Samenwerking V.V. Kagia

v.v. Kagia en Fysiotherapie Boot en Broersen slaan het komende voetbalseizoen, 2021-2022, de handen in één. Wij zullen met elkaar gaan samenwerken om zo goede, sportmedische begeleiding te geven aan de jeugdige sporter.

Door deze samenwerking ontstaat er een intensievere begeleiding van de jeugdafdeling van v.v. Kagia.

Sportfysiotherapeutisch team

Het sportfysiotherapeutisch team bestaat uit drie sportfysiotherapeuten, twee manueel therapeuten en één kinderfysiotherapeut. Via ons heeft u toegang tot een medisch vangnet met onder andere sportartsen, orthopeden, sportpsychologen en sport-diëtisten.

Hoe krijgt de samenwerking vorm?

Een belangrijk onderdeel – misschien wel het belangrijkste onderdeel – binnen de sportfysiotherapie, bestaat uit het voorkomen van blessures. Voorkomen blijft immers altijd beter dan genezen! Daarom biedt fysiotherapie Boot en Broersen begeleiding op maat.

Boot en Broersen verzorgt het komende seizoen een aantal interactieve informatieavonden met als doel het begeleiden van trainers (en leiders). Preventie van sportblessures staat centraal, door te ondersteunen in een betere trainingsopbouw en in de individuele blessurepreventie van sporters.

Hierbij zal Boot en Broersen zich gaan richten o.a. op de medische organisatie, EHBSO training voor trainers, begeleiders en ouders en train-de-trainer avonden waarin onderwerpen als periodisering, warming-up, blessurepreventie en return-to-play aan bod komen.

Gezamenlijk doel

Het is ons gezamenlijk doel om komend seizoen twee dagdelen bij Kagia aanwezig te zijn om sporters te revalideren na blessureleed en om het prestatievermogen te vergroten. Daarnaast zal tijdens deze dagdelen een inloopspreekuur opgezet worden, toegankelijk voor alle leden van Kagia. Dit zal op de maandag en/of woensdag eind van de middag en avond plaats gaan vinden. Meer informatie volgt.

Wij kijken enorm uit naar deze mooie samenwerking en zetten ons beste beentje voor om het blessureleed binnen Kagia te minimaliseren. 

Contactpersonen bij Boot en Broersen zijn: Erik Rewijk en Vasco Esman 
Contactpersoon bij v.v. Kagia is: Mark Scholte

Met sportieve groet,

Vasco Esman, Erik Rewijk en Mark Scholte